Els fàcils

Un projecte de socials de l'Ins de Gurb

Conclusions


COM AFECTA LA INDUSTRIALITZACIÓ LA NOSTRA FORMA DE VIURE?

En els avis la industrialització es a dir els invents i noves tecnologies els hi ha costat adaptar-se, perquè quan ells eren joves que és quan és s’aprèn a fer servir electrodomèstics amb més facilitat no tenien la possibilitat de tenir-ne tipo rentadora, mòbil, rentaplats etc…, tot i això els nostres avis en el cas d’en Genís i en Lluís s’han adaptat molt bé fent servir tot tipo de electrodomèstics i invents amb molta facilitat.

Els nostres pares ja tenien electrodomèstics i industrialització, des de que van néixer ja que son vantant joves. En el cas d’en Genís el seu pare treballa molt amb noves tecnologies i la mare den Lluís també treballa fent sevir molt noves tecnologies, això ha fet que si no sabien acabat de adaptar-se, es poden ajudar per tal de saber-ne els dos molt per igual, ja que en la vida actual és molt necessari.

A nosaltres no ens ha costat gens adaptar-nos ja que des de petits hem vist mòbils, teles, rentadores etc…

En resum la industrialització ha afectat afectivament ja que ens ha facilitat moltes coses en molts ànvits de la vida, en algunes persones els hi ha costat adaptar-se per la gran majoria s’han acabat adaptant.

Dolors (mare Lluís)

La Dolors Vilaragut va néixer el 1974, tenia un germà en Pep, la primera televisió la va tenir els setze anys, el primer cotxe el va tenir els vint-i-cinc anys, el primer cop que va anar al cinema va ser els catorze anys i va ser una sensació molt estranya anava a una escola de monges a la qual es parlava el castellà i no era mixta. Va fer estudis postobligatoris i el fet de ser dona no va fer la mili. La seva primera forma de guanyar diners va ser en un forn de pa del poble, treballava 6 h diàries. Va tenir el seu primer fill als 30 anys i la segona als 36. Ella canviaria el funcionament en general, sobretot els impostos que hi ha, no va arribar a viure el franquisme.

Entrevista (àvia Genís)

La meva avia va neixa el 1933, la primera televisió que va tenir va ser els 30 anys, el primer cotxe va ser els 25 anys ja que no tenien gaires diners, el primer com que van anar a al cinema va ser als 26 anys, a l’escola parlaven al català ja qeu tenien una profesora particular a casa, va deixar l’escola als 16 anys i no va fer estudis postobligatoris,

Anna (mare genis)

La meva mare va néixer el 1871, ella va tenir televisió tota la vida, però al principi era amb blanc i negra cosa que al cap d’uns anys ja no, la meva mare va tenir cotxe tota la vida, el primer cop que va anar el cine va ser els 14 anys i com bé va dir es va sentir molt gran, l’idioma que parlaven era castellà fins a 4t de primària i després català, va deixar l’escola als 22 anys i va començar a fer estudis universitaris, la universitat que va anar la meva mare era cara perquè era privada, la primera vegada que va començar a treballar treballava 3 h el dia, va tenir fills als 33, té 4 germans, la guerra civil no la recorda, ja que tenia 4 anys.

© 2022 Els fàcils

Tema de Anders NorenAmunt ↑